top of page
  • Writer's picturePanionios Summer Camp

To ΚΜΟΠ στο Panionios Summer Camp


ΚΜΟΠ


Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας ιδρύθηκε το 1977 και είναι μία από τις παλαιότερες ΜΚΟ στην Ελλάδα, με μακρά εμπειρία στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην επιστημονική έρευνα και στην παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Βασική επιδίωξη του ΚΜΟΠ είναι οι δράσεις που υλοποιεί να έχουν καινοτόμο χαρακτήρα και τον μέγιστο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο, με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς κόσμου.


Ειδικότερα, οι δράσεις του ΚΜΟΠ προωθούν την ισότητα, την ανεκτικότητα, τη

διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τα τελευταία 15 χρόνια, το ΚΜΟΠ έχει υλοποιήσει περισσότερα από 250 διεθνή προγράμματα, με τους

ωφελούμενους να ξεπερνούν τις 20.000. Στα μεγάλα έργα του ΚΜΟΠ περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός και η λειτουργία – σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς – των πρώτων Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Επίσης, το ΚΜΟΠ υλοποιεί από το 2015 τη δράση «Live Without Bullying», η οποία στοχεύει στην καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής παρέχεται δωρεάν και ανώνυμα συμβουλευτική υποστήριξη. Τέλος, το ΚΜΟΠ διατηρεί τρείς δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για άτομα με ψυχικές διαταραχές, ένα κέντρο ημέρας για άτομα με ψυχικά προβλήματα και δύο κοινωνικές υπηρεσίες στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.


Orienteering


To orienteering ή αθλητικός προσανατολισμός είναι ένα συναρπαστικό και διαφορετικό

άθλημα που συνδυάζει σώμα και μυαλό στην ύπαιθρο. Πρόκειται για ένα άθλημα όπου με την χρήση χάρτη και πυξίδας προσπαθούμε να βρούμε την σωστή διαδρομή σε φυσικά τοπία ή μοντέρνα αστικά περιβάλλοντα.


Το οrienteering είναι για όλα τα άτομα και μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε. Το

μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι αθλητικών και άνετα ρούχα για να ξεκινήσετε την περιπέτεια. Στόχος είναι να προσανατολιστείτε μέσα στο επιλεγμένο περιβάλλον, να παρατηρήσετε τί υπάρχει γύρω σας και να προχωρήσετε, ακολουθώντας τη διαδρομή που είναι σχεδιασμένη πάνω στον χάρτη που θα σας έχει δοθεί.


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ΟRIENT, που υλοποιείται στην Ελλάδα από τo KMOΠ, χρησιμοποιούμε το άθλημα του orienteering ώστε να προωθήσουμε την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων νέων στις κοινότητες τους.


Στις 22/6 και μέρα Πέμπτη η Μπλέ Ομάδα θα έρθει σε επαφή με το orienteering κατα την 3η ώρα του προγράμματος της.




102 views0 comments
bottom of page