top of page
  • Writer's picturePanionios Summer Camp

Οργάνωση Γη, Food Wave Project και Panionios Summer Camp



Σήμερα, Τρίτη, 27/06, και την Παρασκευή, 30/06, θα βρίσκονται μαζί μας στο Panionios

Summer Camp 2023 εκπρόσωποι από το Food Wave Project και από την Οργάνωση Γη, και θα μιλήσουν με τα παιδιά της πράσινης και της ροζ ομάδας για περιβαλλοντικά και

κοινωνικά ζητήματα.


Το Food Wave, είναι μια διεθνής κοινότητα νέων που δραστηριοποιούνται σε 17 χώρες σε όλο τον κόσμο, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με σημαντικά περιβαλλοντολογικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως η κατανόηση της σημασίας της κλιματικής αλλαγής, η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, η υιοθέτηση νέου τρόπου ζωής με σκοπό την μείωση σπατάλης τροφής αλλά και τη ένταξη στην καθημερινότητά τους του υγιεινού και μεσογειακού τρόπου διατροφής ώστε να πετύχουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων έως το 2030.


Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης είναι ο ένας από τους δύο φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Ελλάδα.


Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που

ιδρύθηκε το 2010. Στόχος της είναι η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις της, προτείνουν ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για ένα βιώσιμο πλανήτη και για την υλοποίηση τους, η Οργάνωση Γη έχει εδραιώσει συνεργασίες με εταιρείες, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, φιλανθρωπικά ιδρύματα και πλήθος οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, εντός κι εκτός Ελλάδος.

93 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page