top of page
  • Writer's picturethodorischrysantho

Το Κέντρο Διοτίμα στο Panionios Summer Camp


Το Κέντρο Διοτίμα έχει πολυετή δράση στην προάσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη συστηματική ανάδειξη των έμφυλων διακρίσεων σε βάρος τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής. Παρέχει δωρεάν νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη σε επιζώσες/επιζώντες έμφυλης βίας και έχει οργανώσει πλήθος δράσεων πρόληψης (ευαισθητοποίηση, ενδυνάμωση, ανδρική συμπερίληψη) που τα τελευταία χρόνια επικεντρώνονται στην εμπλοκή της προσφυγικής κοινότητας και των επιζώντων/επιζωσών έμφυλης βίας (community-based-survivor, centered approach).

Επιπλέον, παρέχει στοχευμένες επιμορφώσεις και σεμινάρια για την έμφυλη βία σε πλήθος κατηγοριών επαγγελματιών (στελέχη αστυνομίας, προσωπικό δημόσιων υπηρεσιών, προσωπικό ΜΚΟ, φοιτητές/τριες κ.ά.) και το ευρύτερο κοινό, και διοργανώνει εκστρατείες ευαισθητοποίησης σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα και τη βία. Παράλληλα, το Κέντρο Διοτίμα διεξάγει έρευνες και μελέτες γύρω από τα ζητήματα φύλου, διακρίσεων και έμφυλης βίας σε διαφορετικά πεδία, συντάσσει οδηγούς για επαγγελματίες που εργάζονται με άτομα που έχουν υποστεί διακρίσεις και έμφυλη βία.

Το Κέντρο Διοτίμα απευθύνεται συστηματικά και σε εφήβους και νέους ενήλικες, στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης της έμφυλης βίας και ευαισθητοποίησης για την έμφυλη ισότητα.

Στις 11/7 και ημέρα Δευτέρα το κέντρο Διοτίμα θα μιλήσει με τα παιδιά της Μαύρης ομάδας του Panionios Summer Camp.

73 views0 comments
bottom of page