top of page
  • Writer's picturePanionios Summer Camp

Το Μπορούμε στο Panionios Summer Camp




Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα.


Το Μπορούμε για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων σε ολιστικό επίπεδο, έχει δημιουργήσει μια σειρά προγραμμάτων που περιλαμβάνουν τη διάσωση & προσφορά τροφίμων και φαγητού μέσω του μηχανισμού του Μπορούμε σε διάφορα επίπεδα της επισιτιστικής αλυσίδας («Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», «Μπορούμε στο Χωράφι», «Μπορούμε στη Λαϊκή», («Είμαστε Οικογένεια») και την ενημέρωση και κινητοποίηση σχετικά με το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και την ενίσχυση της πρόληψης κατά του φαινομένου («Πρόγραμμα ενημέρωσης Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη», «Μπορούμε στο Σχολείο», «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», Σήμα Πιστοποίησης “No Food Waste”) .


Από την αρχή της λειτουργίας της οργάνωσης το 2012 μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί περισσότερες από 60 εκατομμύρια μερίδες τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα από χιλιάδες δωρητές κάθε είδους προς περισσότερους από 650 κοινωφελείς φορείς σε 80 σημεία της Ελλάδας. Καθημερινά δικτυώνονται κατά μέσο όρο 30.000 μερίδες.


Για περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο www.boroume.gr .


Αύριο, Τετάρτη, 29/06, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Panionios Summer Camp τη Μαρία Δανδουλάκη, Υπεύθυνη του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο».


Στο πλαίσιο της αυριανής δράσης, οι μικροί μας αθλητές της μαύρης και της πράσινης ομάδας θα ενημερωθούν για τη σπατάλη των τροφίμων, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή μέσα από ειδικό εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

53 views0 comments
bottom of page